European Sprint Triathlon

Met steun van


ETU Wuustwezel is genomineerd als 'ETU wedstrijd van het jaar 2017'

De ETU Sprint triathlon in Wuustwezel zal deel uit maken van het Europese circuit in 2018. Na een zeer succesvolle eerste editie besliste de organisatie om er dit jaar weer één groot, internationaal feest van te maken. Dit jaar schuift de ETU van Wuustwezel enkele weken naar voren op de internationale kalender. Op zaterdag 23 juni 2018 zullen de vrouwen en mannen hun beste beentje voor zetten in Wuustwezel. Omstreeks 18 uur duiken de vrouwen in het water. De heren zullen starten omstreeks 20 uur. Het fiets- en loopgedeelte zal opnieuw in het centrum van Wuustwezel plaatsvinden.

Beide wedstrijden zijn over de sprint afstand en zullen dus beslist worden in het 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen.

Het aantal deelnemers zal gelimiteerd worden tot 75 mannen en 75 vrouwen.

Voor vragen kunt u steeds bij de organisatie terecht: info@triathlonwuustwezel.be

Hoe geraak je best in Wuustwezel? Bekijk het hier!

Briefing atleten

De briefing vind plaats op vrijdag 22 juni om 18 uur in zaal CC Kadans, Achter d’Hoven, 2990 Wuustwezel. Atleten dienen zich voor de briefing te registreren. Het ‘race package’ wordt na de briefing uitgedeeld. Je krijgt enkel het ‘race package’ na betaling van het deelnemersgeld. Vergeet niet om een ID naar de briefing te nemen. Het is mogelijk om te betalen net na de briefing. De organisatie accepteert enkel cash.

De briefing is enkel toegankelijk voor de geregistreerde atleten en coaches.

Programma

Parcoursverkenning: vrijdag 22 juni (10:00-12:00)

Briefing atleten: vrijdag 22 juni (18:00)

Start wedstrijd dames: zaterdag 23 juni (18:00)

Start wedstrijd heren: zaterdag 23 juni (20:00)

De parcoursverkenning is gepland op vrijdag 22 juni om 10 uur. We vertrekken gezamenlijk aan Kampweg 178 (industrieterrein – Clics Toys), nabij de zwemstart. Onder politiebegeleiding rijden al de deelnemers één ronde op het fietsparcours. Daarna is er tijd om het zwemparcours te testen.

Homestay

De triatlonsport is zeer geliefd in Wuustwezel. Vele gezinnen bieden dan ook een plaats aan de atleten om te overnachten. Er is veel interesse in het ‘Homestay’-project. Als atleet kan je jezelf registreren. Dit doe je door het formulier in te vullen op onze website en wij zullen je linken met de juiste homestay! Of stuur ons een e-mail met jouw persoonlijke informatie en vluchtinformatie en wij maken het voor jou in orde. Registreer voor 1 juni om zeker te zijn van jouw homestay.

De meeste families vragen geen vergoeding. Je bespaart daarom heel wat geld. Wij zullen jou in contact brengen met de homestay zodat je de rest zelf met hen kan regelen. Wij hopen jullie zeer snel te ontmoeten in Wuustwezel!

Als je geen interesse hebt in een homestay kan je nog steeds een kamer boeken in het hotel Van der Valk Dennenhof of in volgend hotel: http://moerkantheide.wixsite.com/moerkantheide

Parcours (bekijk het parcours hier)

ZWEMMEN
750m
Aantal ronden: 1
Start: ponton
Watertemperatuur: +/- 20,0°C
Rustig water, een klein meer
Militair Domein, Braboplas

 FIETSEN
20 km
Aantal ronden: 4
Vlak parcours, in het centrum van Wuustwezel
Volledig verkeersvrij

 LOPEN
5 km
Aantal ronden: 3
Vlak parcours, in het centrum van Wuustwezel
Geasfalteerd en verharde wegen
Loopparcours is gedeeltelijk hetzelfde als fietsparcours

Betaling

De betalingen van de Nationale Federaties of atleten moet gebeuren voor de start van de briefing. Dit doe je door het deelnemersgeld (80 euro) te betalen op volgend bankrekeningnummer: BE42 9733 4712 6254 (BIC: ARSPBE22) of je betaalt ter plaatse, enkel cash. Vermeld steeds je volledige naam en nationaliteit. Bij vragen, contacteer de organisatie: info@triathlonwuustwezel.be . Je krijgt geen ‘race package’ als de betaling niet in orde is.

Contacteer uw Nationale Federatie om zeker te zijn dat uw inschrijving en inschrijvingsgeld voor de ETU Wuustwezel in orde zijn. Dit voorkomt moeilijkheden en stress bij het ophalen van uw race package na de briefing.

Het prijzengeld wordt gelijk verdeeld tussen de mannen en vrouwen. De verdeling gebeurt als volgt:

1st. 1,250 EUR
2nd. 1,000 EUR
3rd. 750 EUR
4th. 500 EUR
5th. 400 EUR
6th. 350 EUR
7th. 300 EUR
8th. 200 EUR
9th. 150 EUR
10th. 100 EUR

Meer info in de Athlete Guide:

Athlete Guide 2018 (1227KB)
logo etu wuustwezel 2018 (24KB)

Inschrijvingen via de website van de International Triathlon Union

Er zijn nog geen deelnemers ingeschreven voor deze wedstrijd.

ETU Sprint (Wuustwezel - Belgium)
ETU Sprint (Wuustwezel - Belgium)
ETU Sprint (Wuustwezel - Belgium)
Meer foto's
Gemeente Wuustwezel