100% voor het goede doel

Sterke Peer zal ook dit jaar weer de opbrengst volledig naar het goede doel storten. De To Walk Again foundation en het Berrefonds zijn dit jaar onze geweldige initiatieven.

To Walk Again wil laagdrempelige en aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten aanbieden aan kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke beperking en hun entourage. Hun doel is om mensen met een fysieke beperking gezond en actief te houden, hun eigen mogelijkheden laten ontdekken, de stap doen zetten naar duurzame en aangepaste sportbeoefening, helpen om zich sociaal te integreren en positief door het leven te laten gaan.

Het Berrefonds is een VZW die ouders ondersteunt die hun kindje verloren hebben vanaf tijdens de zwangerschap tot 12 jaar. Met de herinneringskoffertjes en koesterkoffers zorgen ze ervoor dat ouders kunnen kindje levenslang kunnen koesteren. De inhoud van een koffer is zorgvuldig samengesteld en bevat materiaal om laatste herinneringen vast te leggen en het rouwproces aan te vatten.  Voor de allerkleinsten is er de mogelijkheid om op maat gemaakte kledij en een dekentje te kiezen naar wens van de ouders. Een koffertje is niet alleen een manier om de ouders te ondersteunen, maar ook een tool voor vroedvrouwen of verpleegkundigen om het verdriet en afscheid bespreekbaar te maken.

Bij het Berrefonds staat alles in het teken van warme verbondenheid tussen gezinnen, families en hun omgeving. Daarom vinden we het belangrijk om regelmatig momenten te creëren waarbij het gemis en het verlies centraal staan. Tijdens onze evenementen laten we de sterrenkindjes schitteren in een warme en liefdevolle omkadering. We geven ruimte, maken tijd om samen verdriet, maar ook hoop en geluk te beleven.

 In het Koesterhuis in Antwerpen staan elke donderdag de deuren open om ouders, grootouders en vrijwilligers te ontvangen. Samen praten, luisteren en creatief meewerken is niet alleen helend maar zorgt ook voor geborgenheid. Alle diensten die het Berrefonds aanbiedt, zijn kosteloos voor de ouders.

Op deze manier hopen ze families de steun te geven die ze verdienen.

Dit ondersteunen we met de Sterke Peer Triatlon graag voor de volle 100%.

Gemeente Wuustwezel