Sportoase Triathlon Festival

14/04/2017

Wuustwezel kijkt uit naar het Sportoase Triatlonfestival op 12 en 13 augustus. Het wordt een weekend vol sport, topsport en party.

Op zaterdag verwacht Wuustwezel meer dan 1500 sportievelingen die deelnemen aan de kids run, kids triathlon, trio triathlon en sprint triathlon. Deze fantastische dag ten voordele van allerhande goede doelen wordt afgesloten met een mega-afterparty die tot in de vroege uurtjes duurt.

Op zondag is er dan de Europese Sprint Triatlon met om 12.30u. de Elite dames en om 14.30u. de elite heren. De wedstrijd telt 4 fietsronden en 3 loopronden in het gezellige centrum van Wuustwezel. Zowel voor deelnemers als publiek een ideaal parcours alwaar er constant actie is. Beide wedstrijden worden gefilmd door Belgisch grootste televisie station Sporza. De atleten kunnen omstreeks 17 uur op groot scherm of op televisie een 20 minuten durende samenvatting zien van de 2 topwedstrijden.

Om de interactie met de dorpsbewoners nog groter te maken en het de atleten financieel aantrekkelijker te maken werken we met homestays. Elke atleet kan in Wuustwezel bij een gezin terecht om zich optimaal voor te bereiden. Deze band kan leiden tot een gezamenlijk feestje op de afterparty. 

Want ja, ook op zondag is er een grandioze afterparty!

De mensen uit Wuustwezel en de Belgische media kijken ernaar uit jullie te mogen ontvangen, zien strijden en zien feesten

Marten Van Riel finishSwim Sterke Peer Triatlonoverviewafterparty Sterke Peer Triatlon
Gemeente Wuustwezel