100% voor het goede doel

Sterke Peer zal ook dit jaar weer de opbrengst volledig naar het goede doel storten. De To Walk Again foundation en Primavera vzw zijn dit jaar onze geweldige initiatieven.

To Walk Again wil laagdrempelige en aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten aanbieden aan kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke beperking en hun entourage. Hun doel is om mensen met een fysieke beperking gezond en actief te houden, hun eigen mogelijkheden laten ontdekken, de stap doen zetten naar duurzame en aangepaste sportbeoefening, helpen om zich sociaal te integreren en positief door het leven te laten gaan.

Primavera vzw is een voorziening voor volwassenen met een verstandelijke beperking. In regio Antwerpen zijn ze een kleinschalige voorziening. Primavera biedt zorg op maat én een familiale gezelligheid.

Mensen met een verstandelijke beperking willen vaak hetzelfde als wij allemaal: geaccepteerd worden, erbij horen, waardering krijgen, eigen keuzes maken, ... Binnen Primavera kunnen ze dit voor een groot deel realiseren, maar ze trekken er ook op uit om het sociale netwerk te verbreden. Primavergt zorgt dat die mensen kunnen deelnemen aan het (lokale) maatschappelijke leven door op café te gaan, naar de bibliotheek of de markt te gaan, in de crèche te helpen of een duik te nemen in het plaatselijke zwembad. Via deze nieuwe ontmoetingen, sociale contacten en de waardering die ze in de plaats krijgen, zorgt Primavera voor een beter leven voor hun mensen.

Primavera heeft middelen nodig om hun activiteiten en zorgen te kunnen financieren. Dit gebeurt door een deel ondersteuning va de overheid maar ze zijn hard afhankelijk van extra inkomsten. Zo zorgen ze voor een optimale zorg en ondersteuning voor de mensen met een verstandelijke beperking!

Dit ondersteunen we met de Sterke Peer Triatlon graag voor de volle 100%.

Gemeente Wuustwezel